14:55 17.06.2021

Ірина Верещук: фракція «Слуга народу» не обговорює питання відставки Авакова

2 хв читати
Ірина Верещук: фракція «Слуга народу» не обговорює питання відставки Авакова

Парламентська монобільшість не обговорює питання відставки Арсена Авакова з посади голови МВС, який відаграє ключову роль в питанні національної безпеки України. Про це народний депутат фракції «Слуга народу», член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Верещук заявила журналістам в Києві 15 червня.

"Зараз питання відставки Авакова не стоїть. І наша фракція його не обговорювала. Якщо у когось є якісь амбіції, емоції або бажання, тільки через те, що комусь здається, що Аваков отримує занадто багато впливу, як для глави МВС, то це велика помилка. Я розглядаю Авакова, не як людину, прізвище, а як елемент національної безпеки", - сказала вона.

Ірина Верещук наголосила, що Арсен Аваков займає ключове місце в конструкції безпеки України.

"Є ряд зовнішніх і внутрішніх обставин, зокрема, загроза внутрішньої дестабілізації. Я думаю, на вересень вона буде тільки посилюватися, беручи до уваги вибори в Держдуму РФ, Путін може розпалювати ситуацію навколо кордонів, щоб демонструвати свою незамінність. Якщо говорити про зовнішні обставини, то тут не тільки Росія, до частини європейського напрямку також є питання. І тут на передній план виходять і Держприкордонслужба і Міграційна служба, якими Аваков керує вже 7 років. Ця людина вибудувала вертикаль, вона контролює всі процеси в МВС", - зазначила нардеп.

Разом з тим, вона вказала, що деякі напрямки по лінії МВС потребують доопрацювання.

"Є питання, і це природно, вони повинні бути. Але я переконана, що на сьогодні Аваков відповідає займаній посаді", - підкреслила Ірина Верещук.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА