07:38 18.06.2021

Кулеба: Тема подальшого залучення США в процес мирного врегулювання в Україні буде головною під час візиту Зеленського до Вашингтону

2 хв читати
Кулеба: Тема подальшого залучення США в процес мирного врегулювання в Україні буде головною під час візиту Зеленського до Вашингтону

Тема подальшого залучення США в процес мирного врегулювання в Україні буде ключовою під час візиту президента України Володимира Зеленського в Вашингтон, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми зараз увійшли в цю стадію підготовки візиту президента. Безумовно, тема подальшого залучення Сполучених Штатів у процес мирного врегулювання буде ключовою під час цього візиту. Там буде багато інших важливих тем, але це буде тема номер один", - сказав Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Він зазначив, що у нього є достатньо підстав стверджувати, що Сполучені Штати і хочуть, і можуть бути залучені до процесу мирного врегулювання.

"Зверніть увагу на одну деталь: звідки взялася зустріч Байдена і Путіна? Вони поговорили саме в розпал ескалації уздовж українського кордону. Саме в цей час президент Байден подзвонив Путіну і сказав йому дуже чітко, що те, що він робить на кордоні - неприйнятно, те, що він робить в Україні - неприйнятно, і що він готовий поруч сісти і проговорити цю ситуацію, а також всі інші розбіжності, які є між Сполученими Штатами і РФ", - пояснив міністр.

Також Кулеба зазначив, що візит Зеленського в США може багато змінити в плані виведення відносин України і США на новий рівень у сфері безпеки.

"Він може змінити багато що в плані виведення наших відносин на новий рівень у сфері саме безпеки. Ви знаєте, що вже станом на сьогодні Сполучені Штати є основним союзником, партнером України в питаннях безпеки, зміцнення нашої оборони. Нам завжди є про що поговорити", - зазначив він.

Глава МЗС додав, що обговорив із заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд підготовку візиту Зеленського.

"І мене дуже тішить, що і американська сторона хоче бачити не церемоніальний візит, а візит, який принесе конкретні результати. Це повністю збігається з нашим баченням, і ми вже працюємо над його організацією", - наголосив він.

Як повідомлялося, президент США запросив президента України відвідати Білий дім у липні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА