07:47 18.06.2021

Розмова Байдена і Путіна стосовно України була предметною

1 хв читати
Розмова Байдена і Путіна стосовно України була предметною

Розмова президентів США і РФ Джозефа Байдена і Володимира Путіна щодо України на саміті в Женеві була предметною, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Насправді розмова між ними щодо України була предметною, і вони один одного дуже добре розуміли, оскільки президент Байден ще в статусі віце-президента з перших днів російської агресії проти нашої держави знає цей файл, це питання", - сказав Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Міністр наголосив, що президент Байден "був однозначно на стороні України".

"Президент Байден чітко заявив Путіну про те, що він твердо і непохитно стоятиме на захисті територіальної цілісності і суверенітету України", - наголосив Кулеба.

Він зазначив, що в четвер провів розмову з заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд, яка детально його поінформувала про зміст розмови, зокрема в частині України.

"Вона сказала дуже важливі слова, які повинні бути позитивно сприйняті в Україні. Вона сказала: "Запевняю вас, Дмитре, що ні президент Байден, ні вся наша команда не відступлять від правила "жодних домовленостей про Україну без України. Тому ніхто не буде намагатися домовитися за вашою спиною, і ми відкидатимемо спроби нав'язати такі домовленості", - розповів Кулеба.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА