10:58 18.06.2021

У Харкові кількість госпіталізованих із харчовим отруєнням зросла до 54 осіб - міськрада

1 хв читати
У Харкові кількість госпіталізованих із харчовим отруєнням зросла до 54 осіб - міськрада

Станом на ранок п'ятниці в міських лікарнях Харкова перебувають 54 людини з харчовим отруєнням.

"38 дорослих і 16 дітей надійшли на лікування у дві міські лікарні з ночі вчорашнього дня, 17 червня", - повідомляє прес-служба Харківської міськради з посиланням на заступника міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, всім пацієнтам поставлено діагноз - ентероколіт, стан хворих оцінюють як середньої тяжкості, реанімаційних пацієнтів немає.

Як зазначено в повідомленні прес-служби міськради, люди масово отруїлися після вживання страв у "Якіторії" і "Мафії".

Як повідомлялося раніше, за інформацією Харківського обласного лабораторного центру станом на 12:00 четверга, 17 червня, в двох міських лікарнях перебували 25 осіб (зокрема шестеро дітей) із попереднім діагнозом гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості.

"Оперативні дані попереднього епідеміологічного розслідування (первинне опитування хворих під час госпіталізації) свідчать, що хворі пов'язують своє захворювання з вживанням готових страв у закладах громадського харчування Харкова", - повідомляється на офіційному сайті Харківської обласної лабораторного центру.

За фактом отруєння людей було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА