08:06 19.06.2021

Жовква обговорив із радником прем'єр-міністра Хорватії євроатлантичну інтеграцію України

2 хв читати
Жовква обговорив із радником прем'єр-міністра Хорватії євроатлантичну інтеграцію України

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква обговорив зі спеціальним радником прем'єр-міністра Республіки Хорватія з питань зовнішньої політики Владіміром Дробняком євроатлантичну інтеграцію України і підтримку цього процесу Загребом, повідомила прес-служба ОП.

"Під час розмови основна увага була приділена результатам саміту НАТО, який відбувся 14 червня у Брюсселі. Ігор Жовква відзначив важливість підтвердження лідерами держав – членів Альянсу того, що Україна стане членом НАТО і План дій щодо членства є невід’ємною частиною цього процесу. Він подякував хорватській стороні за дієву підтримку євроатлантичної стратегії нашої держави та врахування інтересів України у заключному комюніке саміту", - йдеться в повідомленні на сайті ОП у п'ятницю ввечері.

Також під час онлайн-консультації сторони обговорили ситуацію на Донбасі і в тимчасово окупованому Криму. Жовква зазначив щоденну фіксацію випадків порушення режиму припинення вогню і збереження Росією численного військового контингенту вздовж російсько-українського кордону.

Дробняк наголосив на незмінності твердої підтримки його країною суверенітету й територіальної цілісності України. Він підтвердив готовність хорватської сторони забезпечити максимально високий рівень участі в інавгураційному саміті Кримської платформи 23 серпня цього року в Києві.

Співрозмовники приділили особливу увагу реалізації європейських прагнень України. Жовква розповів про кроки, які здійснює Київ для досягнення вступу в Європейський Союз.

"Сторони обмінялися думками щодо важливості надання Україні вже сьогодні чіткої європейської перспективи та подальшої підтримки цього курсу з боку Хорватії", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА