08:06 23.06.2021

У Португалії побоюються четвертої хвилі пандемії COVID-19 через штам "дельта"

2 хв читати
У Португалії побоюються четвертої хвилі пандемії COVID-19 через штам "дельта"

У Португалії стурбовані у зв'язку з можливістю виникнення четвертої хвилі пандемії коронавірусу COVID-19 через штам "дельта", на який останніми днями припадає 60% нових випадків зараження в країні, повідомляє у вівторок телерадіокомпанія RTP.

За даними Міністерства охорони здоров'я країни, в Лісабоні і його околицях штам "дельта" домінує, і влада країни намагається не допустити його поширення в інших частинах Португалії. Зокрема, минулими вихідними до столиці заборонили приїжджати жителям інших регіонів Португалії, а лісабонцям - залишати її. Обмеження діяли два дні.

"Ми намагаємося затримати його появу в інших регіонах країни, щоб люди змогли захистити себе за допомогою вакцинації", - заявила глава МОЗ Марта Теміду. Вона не виключила, що для того, щоб стримати поширення нового штаму, можуть знадобитися чергові обмежувальні заходи.

Мер Лісабона Фернанду Медіна зі свого боку заявив, що поки поліпшення ситуації очікувати не варто, і не став відповідати, чи збережуться обмеження на пересування до столичної зони найближчими вихідними.

Лісабон на цей час залишається єдиним містом країни, де все ще діють деякі обмежувальні заходи.

Також, за даними RTP, на півночі країни штам "дельта" становить 15% від усіх нових зареєстрованих випадків.

Майже половина серед 10 млн жителів Португалії отримали як мінімум одну дозу вакцини, і трохи більше чверті громадян повністю вакциновані від COVID-19.

Померли за час пандемії в Португалії понад 17 тис. людей після виявлення зараження, зареєстрували понад 866 тис. випадків зараження.

Штам "дельта" з'явився в Індії, проте багато ЗМІ уникають зазначати його географічне походження, вважаючи за краще нейтральні назви.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА