20:43 23.06.2021

Україну та Грузію об'єднують схожі виклики та спільне європейське і євроатлантичне майбутнє

1 хв читати
Україну та Грузію об'єднують схожі виклики та спільне європейське і євроатлантичне майбутнє

Україна та Грузія, які на сьогодні долають схожі виклики, мають спільне європейське та євроатлантичне майбутнє, заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на зустрічі з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі.

"Український і грузинський народи багато що об'єднує. Це війна, окуповані частини наших територій, спільна боротьба за територіальну цілісність, відстоювання незалежності і тих демократичних принципів, до яких тяжіють наші народи. А також, я впевнений, спільне європейське та євроатлантичне майбутнє, яке для України та Грузії ми спільно здобуватимемо", - сказав він.

Разумков нагадав, що курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію обраний українським суспільством і закріплений у Конституції України.

Він також наголосив на посиленні співпраці між парламентами України та Грузії.

"Сподіваюся, незабаром, коли COVID-19 почне відступати, ми повернемося до звичної і традиційної практики роботи наших груп дружби, яка була раніше", - сказав він.

Крім того, голова парламенту висловив вдячність за підтримку, яку Грузія надає Україні протягом усіх років війни на сході України та окупації Криму. За його словами, Київ відчуває допомогу та підтримку партнерів на різних міжнародних майданчиках, зокрема в ПАРЄ, ОБСЄ та ПА НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА