11:12 24.06.2021

Україна донесла ЄС свою стурбованість щодо можливості відновлення самітів із РФ

2 хв читати
Україна донесла ЄС свою стурбованість щодо можливості відновлення самітів із РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про те, що доніс до Європейського Союзу стурбованість України щодо можливого відновлення самітів між Брюсселем та Москвою і наполягає, що це становить ризики.

Про це Кулеба заявив у четвер у Брюсселі після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ трьох країн - учасниць Східного партнерства - України, Молдови та Грузії з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем.

"Я скористався можливістю зустрічі з високим представником, щоб розділити з ним дуже глибоку стурбованість України щодо інформації, яку ми отримали вчора щодо ініціативи поставити на порядок денний зустрічі лідерів ЄС, яка відбудеться сьогодні в рамках засідання Ради, ідею, яка може привести до відновлення самітів між Росією та Європейським Союзом", - повідомив глава зовнішньополітичного відомства України.

За його словами, МЗС України вважає, що призупинення політичного діалогу високого рівня між ЄС та Росією є частиною політики санкцій ЄС щодо Росії.

"Ініціатива відновити саміт із РФ без того, щоб бачити будь-який прогрес із російської сторони, буде небезпечним відхиленням від політики санкцій ЄС, що може лише підірвати політику невизнання та ефективність режиму санкцій і, що ще небезпечніше, розохотити Росію від виконання Мінських домовленостей", - упевнений Кулеба.

Він нагадав, що рішення заморозити саміти між ЄС та Росією було ухвалено у 2014 році на тлі російської агресії проти України.

"На жаль, Росія не демонструє якесь бажання змінити свою політику ні щодо України, ні щодо ЄС. Ми вважаємо, що відновлення самітів не має під собою жодних підстав", - наполягає міністр закордонних справ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА