14:45 29.06.2021

Кабмін продовжив режим ПСО та ціну 1,68 грн/кВт-год е/е для населення до 1 серпня

2 хв читати
Кабмін продовжив режим ПСО та ціну 1,68 грн/кВт-год е/е для населення до 1 серпня

Кабінет Міністрів України постановою №659 від 29 червня продовжив чинний механізм спеціальних обов'язків (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення та зберіг чинну ціну для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год до 1 серпня 2021 року.

Документом, зокрема, внесено відповідні зміни до постанови Кабміну №483 від 5 червня 2019 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії".

Як повідомлялося, Міністерство енергетики ініціювало продовження спеціальних обов'язків щодо забезпечення електроенергією населення до 1 серпня, посилаючись на потребу в додатковому часі для належного розрахунку моделі фінансової стабільності учасників ПСО для забезпечення тривалого стійкого ефекту.

Згідно з повідомленням Міненерго, для реалізації завдань нового ПСО, які полягають у захисті соціально вразливих споживачів і забезпеченні можливостей генерації для стабільної роботи та модернізації, необхідно визначити точну суму коштів, яку потребує ринок.

Для цього Міненерго пропонує, зокрема, керуватися очікуваними у першій половині липня результатами заходів щодо стабілізації ринку, вже вжитих енергорегулятором і планованих до ухвалення найближчим часом.

Як повідомлялося, в середині червня міністр енергетики Герман Галущенко анонсував презентацію проекту нової моделі покладання спеціальних обов'язків щодо забезпечення електроенергією населення (ПСО) до кінця червня.

При цьому міністр зазначив, що для населення, яке споживає обсяг е/е до 100 кВт-год, ціна буде нижче нинішнього тарифу (1,68 грн/кВт-год), при цьому уточнивши, що 16 млн домогосподарств (або 40% побутових споживачів) споживають до 100 кВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА