18:19 08.07.2021

"Батьківщина" допомагає фермерам протистояти рейдерським атакам, що розпочалися після запуску ринку землі, - Тимошенко

2 хв читати
"Батьківщина" допомагає фермерам протистояти рейдерським атакам, що розпочалися після запуску ринку землі, - Тимошенко

Політична партія "Батьківщина" почала надавати українським фермерам "швидку допомогу" в протидії рейдерським захопленням земельних ділянок, заявила лідерка політсили, народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко під час прес-конференції за результатами робочої поїздки до Вінницької області.

"До мене звернулися фермери Вінниччини та попросили, щоб наша команда негайно виїхала для обговорення всіх питань, пов’язаних із загрозами для українського фермерства у зв’язку з запровадженням з 1 липня "ринку землі". Річ у тім, що одночасно з цим розпочалися й рейдерські атаки на фермерські землі, на землі сільськогосподарських кооперативів, на паї людей", - цитує слова Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

За її словами, команда "Батьківщини", як "швидка допомога", виїжджає на такі запрошення у всій країні, адже, незважаючи на запевнення прем'єр-міністра, що "продаж землі відбувається спокійно", люди почуваються кинутими напризволяще.

Тимошенко зазначила, що це відбувається тому, що в судах вони "не знаходять захисту та правосуддя, силові структури їх не підтримують, а рейдерів покривають владні чиновники".

"Немає сьогодні в Україні державної системи, яка захистила би права людей, тому ми тут. Ми зібрали всі документи, які нам передали фермери та власники паїв, котрих сьогодні реально позбавляють землі. І будемо боротися разом з людьми. А від завтра у нас відкривається всеукраїнська телефонна гаряча лінія, на яку українці зможуть подзвонити, якщо у них почнуть відбирати землю. Наша команда буде миттєво виїжджати на допомогу. Якщо цій біді не протистояти, то наслідки можуть бути дуже болісними для країни", - наголосила нардеп.

Під час прес-конференції Тимошенко також звернула особливу увагу журналістів на питання, які надзвичайно турбують фермерів і селян.

Зокрема, вона наголосила на відсутності грошей для викупу земель у фермерів навіть за нормативною оцінкою, розгубленість людей і їх невпевненість у завтрашньому дні, відсутність обіцяних владою безвідсоткових кредитів для викупу земель і "кругову поруку", яка призводить до того, що людям нікуди буде звернутися в разі рейдерських захоплень землі.

Також вона заявила про те, що люди "шоковані проголосованим у першому читанні законом №5600, який упроваджує 5-відсотковий податок на паї, починаючи з 50 соток землі".

"Це ще один метод, як людей зганятимуть із землі та примушуватимуть продавати свої ділянки. В селі всі обурені такими речами, люди хочуть референдум проти продажу землі. Вони хочуть справедливості", - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА