19:13 10.07.2021

Вища судова палата Молдови залишила в силі рішення ЦВК відкрити в Придністров'ї 41 дільницю на виборах до парламенту

2 хв читати
Вища судова палата Молдови залишила в силі рішення ЦВК відкрити в Придністров'ї 41 дільницю на виборах до парламенту

Вища судова палата (ВСП) Молдови за запитом ЦВК скасувала в суботу рішення Апеляційної палати (АП) про скорочення кількості виборчих дільниць для жителів невизнаної Придністровської Молдавської республіки на виборах до парламенту республіки.

Раніше повідомлялося, що на початку червня Центрвиборчком Молдови ухвалив рішення відкрити 41 виборчу дільницю на правому березі Дністра, призначену для участі в голосуванні громадян Молдови, які проживають у Придністров'ї. Стільки ж дільниць було і на виборах президента наприкінці минулого року.

Права партія "Платформа DA" оскаржила рішення ЦВК, стверджуючи, що дільниць занадто багато і влада Молдови не зможе забезпечити коректні вибори на них. У четвер увечері АП задовольнила запит, ухваливши скоротити кількість виборчих дільниць для жителів Придністров'я з 41 до 12.

Центрвиборчком у п'ятницю оскаржив рішення АП у ВСП. У суботу судді скасували рішення АП, залишивши в силі рішення Центрвиборчкому про відкриття 41 дільниці. Рішення Вищої судової палати є остаточним і оскарженню не підлягає.

Влада Придністров'я не дозволяє відкривати на контрольованій території виборчі дільниці з виборів до органів влади Молдови. З цієї причини, у виборах завжди брали участь 3-5 тис. громадян республіки, які проживають в Придністровському регіоні. На виборах президента Молдови в листопаді минулого року екс-президент Ігор Додон домовився з лідером невизнаної Придністровської Молдавської республіки Вадимом Красносельським про те, щоб жителі регіону безперешкодно брали участь у виборах. Завдяки цьому, у виборах взяли участь трохи більше 37 тис. жителів лівобережжя Дністра. Вони проголосували на 41 дільниці, відкритій у населених пунктах на правому березі Дністра. Загалом громадянство Молдови підтвердили близько 250 тис. жителів Придністров'я, що становить більше половини населення регіону.

Праві партії тоді намагалися перешкодити організованому транспортуванню жителів Придністров'я на виборчі дільниці на правому березі Дністра. Вони звинуватили Додона в тому, що його Партія соціалістів організувала підвезення виборців з Придністров'я на дільниці на правому березі Дністра, які голосували за гроші.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА