14:05 11.07.2021

Майже чверть виборців Молдови вже проголосували на виборах до парламенту

2 хв читати
Майже чверть виборців Молдови вже проголосували на виборах до парламенту

Дострокові вибори до парламенту Молдови проходять без значних порушень і за активної явки виборців, повідомив на брифінгу в неділю голова Центральної виборчої комісії країни Дорін Чиміль.

"Ми спостерігаємо високу активність виборців. До 12:30 проголосувало майже 720 тис.виборців, що становить майже 25% виборців. Голосування проходить активно і на дільницях за кордоном, і для жителів Придністровського регіону. На дільницях за кордоном проголосувало понад 70 тис. виборців, на 41 дільниці для жителів Придністров'я - понад 16 тис.виборців", - сказав Чиміль.

Він зазначив, що на адресу ЦВК Молдови надійшло кілька запитів про незначні порушення, зокрема один випадок агітації в день виборів. "Ці запити будуть розглянуті відповідно до законодавства", - сказав Чиміль.

На виборах вже проголосували чимало ключових політиків Молдови.

Президент Молдови Мая Санду заявила на виході з виборчої дільниці, що голосувала за "звільнення країни від злодіїв". При цьому вона сказала, що"отримала сигнали про дії, які можуть скомпрометувати виборчий процес".

У свою чергу екс-президент Молдови, голова Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що голосував за "відповідальну владу, яка об'єднає країну і не спровокує нових конфліктів". "Я голосував проти тимчасовців, які віддадуть країну в чужі руки, під зовнішнє управління", - заявив Додон.

Тим часом нинішній прем'єр Молдови, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Ауреліу Чокой віддав свій голос на виборах за "розумну, розвинену, сучасну Молдову". Він сказав журналістам на виході з дільниці, що хоче, щоб "громадяни Молдови могли пишатися своєю країною".

Зі свого боку, голова парламенту Молдови Зінаїда Гречаний заявила, що голосувала за команду державників і патріотів, які раніше були при владі.

Для участі в дострокових виборах до парламенту Молдови зареєстровані 20 партій, два блоки і один незалежний кандидат. Вибори визнаються такими, що відбулися за умови участі в них більше однієї третини виборців. За ходом виборів спостерігають майже 2500 місцевих і міжнародних спостерігачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА