19:21 28.07.2021

Кабмін уповноважив Марченка узгодити умови листа-мандата між Ощадбанком і ЄБРР для залучення кредиту до EUR100 млн

2 хв читати
Кабмін уповноважив Марченка узгодити умови листа-мандата між Ощадбанком і ЄБРР для залучення кредиту до EUR100 млн

Кабінет міністрів уповноважив главу Міністерства фінансів Сергія Марченка на узгодження мандатного листа між Ощадбанком і Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) щодо початку роботи над проектом залучення довгострокового кредиту обсягом до EUR100 млн.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту розпорядження, підписання листа-мандата дозволить банку залучити кредит на умовах субординованого боргу обсягом до EUR100 млн в еквіваленті з опцією конвертації в акції банку.

Як зазначив глава правління Ощадбанку Сергій Наумов, таке рішення є істотним прогресом в активізації співпраці банку з ЄБРР.

"По-перше, це ще один суттєвий крок у бік приватизації Ощадбанку, що уряд визначив як стратегічну мету. По-друге, це майбутня інвестиція в Ощадбанк, а значить - в українську економіку. Ці кошти банк планує направити на підтримку вітчизняного бізнесу", - прокоментував Наумов у Facebook у середу.

Кабмін у 2020 році оновив Основи стратегічного реформування державного банківського сектора, встановивши одним із пріоритетів скорочення частки держави в банківському секторі України. А в 2016-му уряд, ЄБРР і Ощадбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння, який передбачає надання Ощадбанку підтримки з боку ЄБРР у розробці і впровадженні комплексної програми трансформації з метою його комерціалізації та підготовки до приватизації.

Згідно з попередньою дорожньою картою потенційного входження ЄБРР у капітал Ощадбанку, одними з умов є схвалення Кабміном Стратегії та підписання листа-мандата між банком і ЄБРР, зазначається в пояснювальній записці до проекту розпорядження.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава. Згідно зі статистикою Нацбанку, на 1 березня 2021 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав у рейтингу друге місце (279,702 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА