07:54 29.07.2021

Заступник голови ОП Машовець обговорив підготовку візиту Зеленського в США з американським аташе

1 хв читати
Заступник голови ОП Машовець обговорив підготовку візиту Зеленського в США з американським аташе

Заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії і оборони Бріттані Стюарт і іншими представниками Посольства США хід оборонних реформ в Україні та підготовку візиту Глави Української держави до Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляє прес-служба президента України, представникам Посольства США розповіли про проведення оборонних реформ в Україні та імплементацію схвалених нещодавно законів та інших документів з питань національної безпеки і оборони.

Зазначається, що співрозмовники приділили увагу розмежуванню повноважень між Міністерством оборони та Генеральним штабом ЗСУ, оптимізації органів військового управління, посиленню цивільного демократичного контролю, а також розбудові територіальної оборони й руху опору відповідно до ухваленого 16 липня поточного року Закону України "Про основи національного спротиву".

"З метою належного забезпечення підготовки візиту Володимира Зеленського до США заступник керівника Офісу Президента обговорив завершення опрацювання трьох двосторонніх документів щодо оборонного партнерства, проектів у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці у космічній галузі. Американська сторона висловила готовність забезпечити підписання вказаних документів у межах візиту Глави Української держави до Вашингтона", - сказано в повідомленні на сайті ОП у середу ввечері.

Сторони також обговорили практичні питання двостороннього оборонного співробітництва, зокрема надання Сполученими Штатами допомоги у розвитку українських оборонних спроможностей, реформуванні ЗСУ та оборонно-промислового комплексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА