12:20 30.07.2021

Керівник "військово-патріотичного клубу" в т.зв. ДНР, який готував підлітків до служби в лавах терористичних угруповань, постане перед судом

1 хв читати
Керівник "військово-патріотичного клубу" в т.зв. ДНР, який готував підлітків до служби в лавах терористичних угруповань, постане перед судом

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо керівника "військово-патріотичного клубу" "Амазонки" на тимчасово окупованій території Донбасу, який масово готував підлітків до служби в лавах терористичних угруповань так званої ДНР, повідомляє прес-служба СБУ в п'ятницю.

"Слідчі органів безпеки задокументували, що за завданням кураторів із РФ організатор створив структуру військового типу з жорсткою дисципліною та субординацією. З початку російської агресії клуб "запрацював" на базі колишнього звичайного шкільного гуртка", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що підлітки, серед яких переважно дівчата, проходили стройову, фізичну, тактичну і вогневу підготовку, мали "військові звання" і зобов'язані були носити військову форму.

"Молодих бійців" готували для майбутнього проходження служби в окремих терористичних підрозділах "ДНР", підконтрольних країні-агресору", - наголошують у спецслужбі.

Там зазначають, що "курсантів" ідеологічно накачували ідеями від'єднання всієї території Донеччини від України та проголошення псевдоутворення "ДНР" "незалежною державою".

"За матеріалами СБ України організатора обвинувачено у вчиненні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України: ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 3 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність)", - зазначають у СБУ.

Там додають, що наразі до суду скеровано обвинувальний висновок щодо голови терористичної організації, зловмисника оголошено в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА