14:11 30.07.2021

Зеленський у сьому річницю визволення Авдіївки: Звільнення міста повернуло до нього повноцінне життя та поклало початок новим проектам

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський у сьому річницю визволення міста Авдіївки (Донецька обл.) від російських найманців подякував українським військовим за проявлені під час боїв за місто хоробрість та патріотизм.

"Сім років тому, без великих - і все-таки втрат - місто Авдіївка було звільнено від окупантів силами другого батальйону тактичної групи 93-ї окремої механізованої гвардійської бригади та добровольцями Правого сектору. Авдіївка стала аж десятим за рахунком містом Донецької області, яке було звільнено нашими українськими воїнами-захисниками, після Слов'янська, Краматорська та інших важливих українських міст", - заявив Зеленський під час участі у заходах з нагоди сьомої річниці визволення міста Авдіївки Донецької області.

За словами президента, "Авдіївка довго була однією з найгарячіших точок і наразі залишається на передовій боротьби з російською агресією".

"Зовсім поруч до Авдіївської промзони, незважаючи на домовленості, тривають вибухи й обстріли. Авдіївка на сьогодні - це місто на лінії вогню. На лінії вогню, яке вибрало лінію свободи та розвитку нашої держави. Ми ніколи не забудемо тих, хто оплатив цей вибір своєї життям і загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України", - сказав він.

"Гідне вшанування пам'яті наших українських героїв вважаю зобов'язанням. Я радий, що після семи років війни в цьому місті, нарешті, з'явився відповідний знак пам'яті військовослужбовців ЗСУ та членів добровольчих формувань, які загинули, захищаючи місто. Так і має бути в кожному місті та селі нашої незалежної України, де загинули український бійці", - додав президент.

Він також додав, що "звільнення Авдіївки повернуло повноцінне життя та повноцінний сигнал новим проектам".

"Успішно працює і розвивається Коксохімічний завод, стратегічно важливий для міста і найбільший у Європі. Триває реконструкція та оснащення шкіл та дитячих садків. Триває життя. І все це насамперед заслуга українських військових", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна відкрила посольство в Руанді

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА