20:24 02.08.2021

Українські правоохоронці передали до суду справу ватажка одного з угруповань т.зв. "ДНР" Безлера

2 хв читати
Українські правоохоронці передали до суду справу ватажка одного з угруповань т.зв. "ДНР" Безлера

Співробітники Служби безпеки України завершили досудове розслідування стосовно громадянина Російської Федерації, ватажка одного з незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР" Ігоря Безлера (прізвисько "Біс"), повідомляє прес-служба СБУ в понеділок.

"До суду скеровано обвинувальний акт за фактом організації та вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаного із умисним вбивством. За даними слідчих і контррозвідників СБУ, у червні 2014 року у місті Горлівка, що на Донеччині, зловмисник очолив угруповання бойовиків", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що разом зі своїми спільниками Безлер організував і керував викраденням і тортурами місцевого підприємця. Після цього зловмисник вчинив умисне вбивство потерпілого.

"Крім того, у липні 2014 року він організував викрадення рядового одного з батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення. За наказом ватажка угруповання бойовики катували та вбили незаконно затриманого чоловіка", - наголошують у СБУ.

Там уточнюють, що дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.3 ст.27, ч.1 ст.438 (організація жорстокого поводження із особою з числа цивільного населення та керування його вчиненням, вчинене за попередньою змовою); ч.2 ст.438 (жорстоке поводження із особою з числа цивільного населення, поєднане із умисним вбивством); ч.3 ст.27, ч.2 ст.438 (організація жорстокого поводження із особою з числа цивільного населення, поєднаного із умисним вбивством, та керування його вчиненням, вчинене за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

"Відповідно до Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року, Додаткового протоколу до Женевських Конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 8 червня 1977 року, ці дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права", - повідомляють у спецслужбі.

У СБУ додають, що за вчинення інкримінованих обвинуваченому особливо тяжких злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років, а також від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА