10:32 30.08.2021

Перенесення зустрічі Зеленського з Байденом пов'язане з закінченням терміну ультиматуму "Талібану" про евакуацію іноземців з аеропорту Кабула

2 хв читати
Перенесення зустрічі Зеленського з Байденом пов'язане з закінченням терміну ультиматуму "Талібану" про евакуацію іноземців з аеропорту Кабула

Зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом перенесено на 1 вересня на прохання американської сторони у зв'язку з закінченням терміну ультиматуму руху "Талібан" в Афганістані щодо евакуації іноземців з аеропорту Кабула, заявив прес-секретар президента Сергій Никифоров.

"Перенесення зустрічі Зеленського та Байдена з 31 серпня на 1 вересня Офіс президента підтверджує. Це пов'язано з проханням США. 31 серпня минає ультиматум "Талібану" - або термін евакуації іноземних громадян з аеропорту Кабула - саме той час, який дав "Талібан". І американська сторона попросила перенести наш візит на один день у зв'язку з цим - і весь цей день присвятити цій важливій для американської сторони темі", - розповів Никифоров агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що "українська сторона з цілковитим розумінням ставиться до прохання американської сторони".

"Ми наших партнерів підтримуємо. Ми розуміємо, що питання безпеки завжди на першому місці. Тому ми відповіли згодою на прохання США про перенесення на один день", - сказав прес-секретар президента.

За словами Никифорова, програма візиту Зеленського в США також повністю змінилася.

"Щодо інших зустрічей Зеленського в США - деякі відбудуться за часом раніше спочатку запланованих, інші - пізніше. Програма повністю змінилася, але це не означає, що щось звідти випало", - сказав він.

"Президент Зеленський вилітає до США просто зараз. Два дні після прильоту він проведе у Вашингтоні й після цього - в Каліфорнії", - підсумував Никифоров.

Як повідомлялося, дата зустрічі Зеленського з Байденом переноситься вже вдруге. Раніше її було перенесено з 30 на 31 серпня у зв'язку з розширенням програми візиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА