11:49 31.08.2021

У Києві презентували програму "Конструктор документів для місцевих виборів" для партій, громадських організацій та спостерігачів

1 хв читати
У Києві презентували програму "Конструктор документів для місцевих виборів" для партій, громадських організацій та спостерігачів

У Києві у вівторок презентували застосунок "Конструктор документів для місцевих виборів", призначений для політичних партій, громадських організацій та спостерігачів за місцевими виборами.

"Цей конструктор це одна з частин, які ми плануємо вводити в нашу єдину велику глобальну систему. Ця програма є офлайновою, вона буде на зовнішніх носіях, ви її зможете завантажити... По суті ви створюватимете документи, які потім зможете відправляти або електронними сервісами або в паперовому варіанті", - сказав член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий на прес-конференції у вівторок в Києві.

Зазначається, що в результаті вивчення досвіду проведення місцевих виборів 2020 року, Координатор проектів ОБСЄ в Україні розробив застосунок для поліпшення якості виборчої документації, яку подають політичні партії, кандидати, спостерігачі до виборчих комісій.

Конструктор дає змогу в зручний для користувача спосіб створювати, заповнювати та перевіряти 56 типів різних виборчих форм, затверджених постановами ЦВК.

Метою проекту є допомога суб'єктам виборчого процесу підготувати якісно всі документи, уникнути необхідності повторного подання документів та зменшити навантаження на територіальні виборчкоми, а також створення єдиної моделі даних для опису виборчого процесу.

Очікується, що використання конструктора зменшить до мінімуму кількість помилок у виборчих документах, які заповнюють учасники виборчого процесу.

Конструктор розміщений на платформі для навчання учасників виборчих процесів "вибірки": https://www.vyborkom.org/kb/assets/constructor.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА