09:53 10.09.2021

Медведчук відмовився оскаржувати рішення суду про продовження йому домашнього арешту

2 хв читати
Медведчук відмовився оскаржувати рішення суду про продовження йому домашнього арешту

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук, якого підозрюють у зраді та замаху на розграбування національних ресурсів, прийняв рішення не подавати апеляцію на рішення суду про продовження його домашнього арешту до 31 жовтня.

"У ситуації, що склалася, в умовах злочинного тиску влади на суд, який вкотре продовжив мені домашній арешт, я прийняв рішення відмовитися від подання апеляції і перенести юридичну боротьбу з питання незаконного обрання мені запобіжного заходу до Європейського суду з прав людини, де мої скарги вже взяті до розгляду", - зазначив Медведчук у заяві, розміщеній на сайті "ОПЗЖ".

Він висловив упевненість, що рішення суду було неправомірним й ухваленим під тиском.

"Суди перебувають під таким тиском, що не можуть об'єктивно і неупереджено здійснювати правосуддя. І тому в суді ми побачили не правосуддя, а політичну волю нинішньої влади, яка руками суддів усуває політичних конкурентів і всіх, хто незадоволений політикою чинного режиму", - наголосив нардеп.

Як повідомлялося, 11 травня нардепам Медведчуку і Тарасу Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором. За даними слідства, у 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ).

Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, апеляційний суд його залишив у силі.

2 вересня Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 31 жовтня. Представник обвинувачення, обґрунтовуючи необхідність продовження запобіжного заходу, нагадав, що 20 серпня 2021 року досудове розслідування в кримінальному провадженні було завершено, проте ризик впливу на свідків є і на стадії судового розгляду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА