21:10 13.09.2021

Верховний суд звернувся в СБУ з проханням роз'яснити значення грифа "Для службового користування" на документах, що стосуються телекомпанії "112-ТБ"

2 хв читати
Верховний суд звернувся в СБУ з проханням роз'яснити значення грифа "Для службового користування" на документах, що стосуються телекомпанії "112-ТБ"

Касаційний суд у складі Верховного Суду (КАС ВС) в ході розгляду справи про застосування санкцій стосовно телекомпаній "112-ТБ" вирішив звернутися в Службу безпеки України за роз'ясненнями щодо грифа "Для службового користування" на документах, які СБУ надала головуючому судді, повідомляє прес-служба Верховного суду в понеділок.

"КАС ВС продовжив розгляд справи № 9901/40/21 за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТБ", в якому оскаржено указ президента України від 2 лютого 2021 № 43/2021... згідно з яким застосовані санкції до позивача. Під час судового засідання суддя-доповідач повідомила, що СБУ направила матеріали з грифом "Для службового користування" особисто головуючому судді. Тому не зрозуміло, чи можуть інші члени судової колегії ознайомитися з цими матеріалами", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що під час засідання представники позивача повідомили, що СБУ відмовила їм у праві бути ознайомленими з документами з грифом "ДСК", чим було порушено деякі принципи адміністративного судочинства, зокрема, рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін, диспозитивність та офіційне з’ясування всіх обставин у справі.

"ВС вирішив звернутися в СБУ за роз'ясненням значення на документах з грифом "ДСК" позначки "особисто". Також Суд наголосив на необхідності вирішення питання про ознайомлення представників позивача з документами з позначкою "ДСК" СБУ як установою-розробником цих документів. Наступне засідання призначено на 1 листопада 2021 о 12:30", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що також сьогодні КАС ВС продовжив розгляд справи №9901/42/21 за позовом ТОВ "ЛІДЕР ТБ" щодо оскарження указу президента України №43/2021, згідно з яким застосовані санкції до позивача.

"Під час судового засідання суд задовольнив клопотання Служби безпеки України про розгляд справи в закритому судовому засіданні. Клопотання обґрунтоване тим, що деякі документи (що підтверджують наявність правових підстав для застосування до позивача санкцій), надані СБУ, містять інформацію, яка становить державну таємницю", - зазначають у ВС.

Як повідомлялося, 2 лютого, президент України Володимир Зеленський запровадив рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112 Україна", Newsone і ZIK, пов'язаних з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи будуть застосовуватися, зокрема, до Тараса Козака та юридичнх осіб "Аріадна ТБ", "Новий формат ТБ", "ТБ Вибір", "Телерадіокомпанія "112 ТБ", "Лідер ТБ", "Партнер ТБ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

19 лютого Рада національної безпеки і оборони України запровадила персональні санкції проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА