17:40 14.09.2021

Велика палата Верховного Суду повернула на розгляд Касаційного цивільного суду справу ПриватБанку про виплату компаніям Суркісів $350 млн

2 хв читати
Велика палата Верховного Суду повернула на розгляд Касаційного цивільного суду справу ПриватБанку про виплату компаніям Суркісів $350 млн

Велика палата Верховного Суду у вівторок повернула на розгляд Касаційного цивільного суду справу про оскарження рішення суду від 2017 року щодо зобов'язань ПриватБанку (Київ) обслуговувати розміщені до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання за ними в $347,4 млн.

"Велика палата Верховного Суду проголосувала за повернення на розгляд Касаційного цивільного суду справи (№14-88цс21) за касаційними скаргами ПриватБанку й Кабміну (...). Боюся, що з такими підходами рішення ще довго не дочекається свого довгоочікуваного перегляду", - написав суддя Верховного Суду Віктор Пророк у Facebook цього дня.

Як повідомила прес-служба ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна", суд відхилив клопотання банку про надання можливості представникам фінустанови взяти участь у судовому засіданні.

Печерський райсуд Києва 9 лютого 2017 року своїм рішенням за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не мала успіху. У свою чергу ПриватБанк подав касаційну скаргу.

Поки що 15 квітня 2020 року Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі роз'яснення судді Підпалого щодо рішення 2017 року у вигляді зобов'язання ПриватБанку компенсувати компаніям Суркісів $250 млн.

На підставі рішення судді В'ячеслава Підпалого відразу шість британських компаній-стягувачів 28 квітня 2020 року окремо звернулися до Державної виконавчої служби із заявою щодо його примусового виконання, а 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржнику.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв, загальний розмір вимог компаній становить $347,4 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА