20:53 17.09.2021

Вашингтон готується до мітингу на підтримку заарештованих після захоплення Капітолію людей

2 хв читати
Вашингтон готується до мітингу на підтримку заарештованих після захоплення Капітолію людей

У Вашингтоні співробітників правоохоронних органів привели в стан підвищеної готовності у зв'язку з суботнім республіканським мітингом "Справедливість для J6" (Justice for J6) на підтримку людей, заарештованих після захоплення Капітолію в січні 2021 року, повідомляє в п'ятницю ABC News.

Ще в середу навколо Капітолія у Вашингтоні встановили загородження через майбутній мітинг. Також правоохоронні органи в столиці США перебувають у стані підвищеної готовності, всі доступні співробітники поліції в Вашингтоні будуть мобілізовані в суботу. У свою чергу організатор мітингу Метт Брейнард, який раніше перебував у передвиборчому штабі Трампа, заявив, що на демонстрації не вітаються ті, хто планує влаштовувати безлади.

Раніше в поліції Вашингтона висловлювали своє занепокоєння "з приводу онлайн-балаканини про демонстрацію, заплановану на 18 вересня". У правоохоронних органах побоюються, що мітинг може вийти з-під контролю і повторяться жорстокі сцени, що відбулися 6 січня. Проте, експерти, які відстежують риторику ультраправих користувачів в мережі, кажуть, що вона відрізняється від тієї, що була перед захопленням Капітолію, і цього разу мітинг повинен пройти більш мирно.

Проте, міністерство внутрішньої безпеки США в четвер опублікувало бюлетень з попередженням про те, що деякі користувачі планують заворушення під час мітингу, проте про які-небудь конкретні плани не йдеться.

Мітинг "Справедливість для J6" відбдеться в суботу у Вашингтоні на площі Юніон-Сквер, біля підніжжя Капітолійського пагорба.

"Наші серця і думки - з тими людьми, яких несправедливо переслідують у зв'язку з протестами проти фальсифікованих президентських виборів шостого січня. На додаток до всього іншого, це переконливо довело, що в нашій системи правосуддя - подвійні стандарти. Проте, зрештою, справедливість восторжествує!", - заявив колишній президент США Дональд Трамп за два дні до початку мітингу.

Під час протестних акцій 6 січня цього року прихильники Дональда Трампа, зім'явши кордони поліції, увірвалися в будівлю Капітолію, де проходило об'єднане засідання обох палат американського Конгресу, яка сертифікує результати голосування Колегії вибірників, що віддала перемогу Джо Байдену.

У результаті заворушень у столиці загинули четверо людей. Більш ніж 560 людей були заарештовані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА