13:40 20.09.2021

Тимошенко назвала три кроки для вирішення тарифної кризи

2 хв читати
Тимошенко назвала три кроки для вирішення тарифної кризи

Направити газ вітчизняного видобутку на потреби українців, забезпечити субсидіями кожну сім'ю, яка цього потребує, і підтримати місцеві бюджети дотаціями з центральної скарбниці - три кроки, що захистять людей перед важким опалювальним періодом, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Я сподіваюся, що прем'єр-міністр у п'ятницю разом з урядом доповідатиме про те, що робитимуть із тарифами. Адже сьогодні ціна газу для тепла підвищилася майже вдвічі, й наразі збирають мерів для того, щоб їх змусити з місцевих бюджетів покрити цю різницю в тарифах, щоб люди подорожчання не відчули. А в місцевих бюджетах цих грошей немає, тому треба негайно голосувати законопроект, який підписали всі лідери фракцій, щоб дешевий український газ віддати людям", - наводить слова Тимошенко під час погоджувальної ради прес-служба політсили.

Вона також наполягає на негайному ухваленні парламентом двох законопроектів "Батьківщини": №4680, що направляє газ вітчизняного видобутку на потреби населення, і законопроект №6011, згідно з яким гроші, які Україні виділив МВФ, спрямовуються на субсидії.

За словами лідерки партії, третє, що має зробити парламент, - це поговорити з керівниками місцевих громад і "не скидати на їхні плечі тарифні проблеми".

"Треба зібрати Асоціацію міст на чолі з Кличком у Верховній Раді, запросити профільні комітети й голів фракцій для того, щоб розібратися, що буде з тарифами. Тому що зараз їх змушують у бюджеті на наступний рік робити витрати, яких у них немає, на компенсацію зростання тарифів. Це повний розвал управління країною, тому необхідно негайно змінювати ті рішення, які приносять країні біду", - закликала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА