10:42 21.09.2021

У Харкові припинено діяльність мережі шахрайських call-центрів, вилучено понад 350 одиниць комп'ютерної техніки - поліція

1 хв читати
У Харкові припинено діяльність мережі шахрайських call-центрів, вилучено понад 350 одиниць комп'ютерної техніки - поліція

Харківська поліція здійснила спецоперацію з припинення діяльності мережі шахрайських call-центрів, співробітники яких під виглядом банківських менеджерів і працівників фінансових бірж привласнювали кошти громадян.

"Щомісяця зловмисники отримували від злочинної діяльності понад один мільйон гривень", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

За даними досудового слідства, оператори систематично телефонували громадянам і, видаючи себе за банківських менеджерів, отримували персональні дані потерпілих. Отримавши ці відомості, шахраї заволодівали через банківські мобільні застосунки коштами з карткових рахунків потерпілих, а потім переводили їх на підконтрольні рахунки.

Крім того, учасники протиправної схеми видавали себе за представників фіктивних фінансових бірж і, вводячи громадян в оману, спонукали їх інвестувати гроші в неіснуючі підприємства.

Правоохоронці за силової підтримки спецназівців полку поліції особливого призначення здійснили санкціоновані обшуки в call-центрах і в інших приміщеннях, які використовувалися для залучення і підготовки операторів. Було вилучено понад 350 одиниць комп'ютерної техніки, мобільні телефони, "чорнові записи" з організації та обліку роботи операторів.

Кримінальне провадження розслідують за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА