13:41 23.09.2021

Понад чверть українців за автономію ОРДЛО, така сама кількість - за їхню ізоляцію - соцопитування Центру "Соціальний моніторинг"

2 хв читати
Понад чверть українців за автономію ОРДЛО, така сама кількість - за їхню ізоляцію - соцопитування Центру "Соціальний моніторинг"

Понад чверть (27,9%) українців підтримують надання не підконтрольним уряду окремим районам Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) автономного статусу в складі України як варіант вирішення їхньої проблеми, свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного 11-19 вересня Центром "Соціальний моніторинг".

При цьому 28,5% підтримують офіційне визнання того, що ці території найближчими роками не можуть бути повернуті до складу України, й ізоляцію ОРДЛО. 18,4% підтримують продовження бойових дій, спрямованих на відновлення повного контролю України над цими територіями військовим шляхом, а 25,2% не змогли дати відповідь.

40,3% опитаних заявили, що підтримали б рішення про надання автономії у складі України на відповідному референдумі, якби його було проведено, 42% не підтримали б, 17,7% вагалися з відповіддю.

У регіональному розрізі таке рішення підтримала більшість жителів сходу (52,5%), півдня України (60,4%) і Донбасу (57,8%), відносна меншість жителів центру (35,3% проти 44,7%) і абсолютна меншість жителів заходу (20,9).

При цьому дві третини респондентів заявили, що отримують суспільно-політичну інформацію про події в Україні з телебачення, з них 11,8% заявили, що з російських телевізійних каналів (5,4% - на заході, 8,2% - у центрі країни, 20,9% - на сході, 29,2% - на Донбасі, 16,8% - на півдні України).

Під час дослідження було опитано 3010 респондентів віком від 18 років методом індивідуальних інтерв'ю за місцем проживання респондентів у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Стандартне відхилення 1,1-1,9.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА