17:46 24.09.2021

Зеленський бачить потенціал України у формуванні сталого постачання харчовою продукцією

2 хв читати
Зеленський бачить потенціал України у формуванні сталого постачання харчовою продукцією

 Одним із пріоритетів України є розвиток системи ефективного сільського господарства та формування глобальної довіри до стандартів безпеки продовольчих продуктів, заявив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це Зеленський заявив у відеовиступі на саміті ООН із продовольчих систем у Нью-Йорку.

"Україна є одним із глобальних лідерів на ринку продовольства. Тому тема саміту є важливою для нас. Ми усвідомлюємо свою відповідальність у гарантуванні продовольчої безпеки. Україна – надійний партнер і навіть у найбільш панічні періоди поширення COVID-19 не створювала жодних обмежень для постачання продуктів харчування", - сказав глава Української держави.

За його словами, Україна усвідомлює, який внесок може зробити в забезпечення більш сталого та справедливого споживання, і активно працює над цими завданнями.

"Нашим пріоритетом залишатиметься розвиток системи ефективного сільського господарства та формування глобальної довіри щодо застосування напрацьованих стандартів безпеки продовольчих продуктів. Важливим є подальший сталий розвиток національних продовольчих систем. Маємо значний потенціал для збільшення своєї ролі у формуванні сталого постачання харчової продукції", - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що Україна вже здійснила низку важливих і успішних кроків на шляху реалізації цього амбітного плану. Зокрема, приєдналася до Комітету із всесвітньої продовольчої безпеки й очолила Міжнародну рада по зерну. Крім того, з 1 липня в Україні запрацював повноцінний ринок землі.

Також, за словами Зеленського, серед пріоритетів напрацьованого в Україні проекту національної дорожньої карти трансформації продовольчих систем - ініціатива "Здорове харчування для всіх".

Серед інших важливих завдань, на думку глави держави, - рух у бік кліматичної нейтральності виробництва: цієї мети реально досягти в горизонті 2050 року.

"Однак її досягнення не повинне перетворитися на надмірні субсидії для заможних аграріїв із розвинутих країн. Допомогу мають отримувати ті, хто справді цього потребує: фермери з країн, що розвиваються. Кліматична політика не повинна призводити до подальшої економічної нерівності", - наголосив Зеленський.

Крім того, переконаний президент, необхідно зміцнювати внутрішній ринок і стимулювати експорт.

"Наша мета на цьому шляху – забезпечення продовольчої безпеки, перехід до стійких моделей виробництва та збуту, а також розвиток необхідних фінансових інструментів", - зазначив глава держави.

Він додав, що Україна є проактивним учасником процесу формування порядку денного в питаннях продовольчих систем.

"Ми готові й надалі працювати разом із партнерами та розвивати свої продовольчі системи в контексті глобальних викликів, що постають перед людством, – і наявних, і майбутніх", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА