14:12 03.10.2021

Правляча партія Грузії випереджає на місцевих виборах прихильників Саакашвілі більше ніж на 15% - ЦВК

2 хв читати
Правляча партія Грузії випереджає на місцевих виборах прихильників Саакашвілі більше ніж на 15% - ЦВК

За підсумками підрахунку ЦВК Грузії підсумків голосування на місцевих виборах на 99,92% виборчих дільниць, правляча партія "Грузинська мрія" переконливо лідирує.

За даними ЦВК, за пропорційними списками "Грузинська мрія" отримала підтримку 46,65% виборців, опозиційна партія "Єдиний національний рух", неофіційним лідером якої є екс-президент Міхеіл Саакашвілі, - 30,7%.

Представники грузинських опозиційних партій і Саакашвілі вважають місцеві вибори 2 жовтня референдумом, який у разі, якщо правляча партія "Грузинська мрія" набере менше 43% голосів виборців, має стати причиною для призначення дострокових парламентських виборів.

Таку умову було внесено до угоди щодо виходу з політичної кризи, яку навесні поточного року було підписано за посередництва глави Євроради Шарля Мішеля між представниками правлячої партії та опозиції.

Угоду довгий час відмовлявся підписувати ЄНР. Через позицію ЄНР наприкінці липня "Грузинська мрія" вийшла з угоди, заявивши, що умова про те, що будуть призначені дострокові парламентські вибори в разі, якщо правляча партія не набере 43% голосів на муніципальних виборах, більше не дійсна. Пізніше, на початку вересня ЄНР заявив, що підписує угоду. Попри це в "Грузинській мрії" заявили, що не мають наміру повертатися до цього питання, угода більше не дійсна і ніяких дострокових парламентських виборів не буде.

За інформацією правоохоронних органів, Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в Тбілісі. Наразі він перебуває у в'язниці в місті Руставі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Представники грузинської влади неодноразово заявляли, що затримають його відразу, тільки-но він перейде кордон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА