18:51 19.10.2021

Зеленський і глава Пентагону обговорили поглиблення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки та оборони

2 хв читати
Зеленський і глава Пентагону обговорили поглиблення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки та оборони

Президент України Володимир Зеленський і міністр оборони США Ллойд Остін, який перебуває в Києві з робочим візитом, обговорили подальше поглиблення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки й оборони, а також підтримку України з боку США на шляху до НАТО.

"Хочу подякувати вам за те, що ви приїхали, як ми і домовлялися в США, з візитом в Україну. Дякую вам і президенту Байдену за постійну підтримку України, нашого суверенітету й територіальної цілісності", - сказав Зеленський.

Під час зустрічі сторони приділили особливу увагу питанню подальшого поглиблення практичної взаємодії між Україною та США у сфері безпеки та оборони відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту Зеленського до США.

Зокрема, президент України зазначив, що Сполучені Штати залишаються для України головним партнером у сфері безпеки та оборони і висловив вдячність американській стороні за матеріально-технічну допомогу, яку надають США для посилення спроможностей Збройних сил України для протидії російській агресії.

Крім того, Зеленський під час зустрічі зазначив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів для досягнення миру на Донбасі та відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Співрозмовники обговорили актуальні питання взаємодії України з НАТО та подальшої підтримки з боку США на шляху реалізації євроатлантичних прагнень України.

Під час зустрічі Володимир Зеленський і Ллойд Остін порушили питання енергетичної безпеки України та Європи.

Міністр оборони США запевнив Зеленського в рішучій підтримці з боку Сполучених Штатів незалежності й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА