21:29 21.10.2021

Військове освоєння України з боку НАТО вже триває, це реальна загроза Росії

2 хв читати
Військове освоєння України з боку НАТО вже триває, це реальна загроза Росії

Президент РФ Володимир Путін заявив, що фактична військова присутність НАТО в Україні становить реальну загрозу для Росії.

"Та загроза (з боку НАТО -" ІФ ") має для нас важливе значення. Формальне членство в НАТО (України) може не відбутися, а військове освоєння території вже відбувається. І це реально створює загрозу Російській Федерації", - сказав Путін на засіданні дискусійного клубу "Валдай" у Сочі.

Він провів при цьому паралель з ситуацією кінця 80-х років, пов'язаною з об'єднанням Німеччини. "Коли усі з усіх боків говорили, що після об'єднання тій же Німеччині в жодному разі руху на захід інфраструктури НАТО не буде, хоча б у цьому Росія мала бути впевнена. Так говорили, були публічні заяви. А що на практиці? Обдурили, а тепер кажуть: а де папірці, покажіть", - сказав президент.

Він зазначив при цьому: "Значить, і раз розширили, і два розширили, а наслідки які військово-стратегічні? Інфраструктуру наближають. Ось у Румунії, Польщі встановили системи ПРО, але з пусковими установками, на яких можна розмістити "Томагавки" - ударні системи. І зробити це легко, одним помахом, лише програмне забезпечення потрібно поміняти - і все".

Путін також заявив, що висловлювання міністра оборони США Ллойда Остіна можна розглядати як відкриття для України дверей до НАТО. "Ось приїхав міністр оборони, який, по суті, відкриває двері Україні в НАТО. По суті, його заяви потрібно і можна саме так трактувати. Каже, що так, кожна країна має право вибирати. Ніхто не каже ні. Ніхто. Це ж не гарантії безпеки для Росії.. Це просто розмови на задану тему. І, звичайно, нас це турбує", - сказав Путін.

"Щодо баз, я знаю відповідні конституційні положення України, але навчальні центри ніхто не забороняє. А під маркою навчальних центрів можна все, що завгодно розмістити", - сказав Путін, коментуючи тему України і НАТО.

Треті країни не можуть впливати на визначення Україною зовнішньої політики, заявив 19 жовтня Остін. Так він прокоментував позицію Москви з приводу можливого вступу України в НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА