18:19 05.11.2021

У Криворізькій міськраді відбуваються обшуки - ДФС

2 хв читати
У Криворізькій міськраді відбуваються обшуки - ДФС

Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) проводять шість обшуків у Кривому Розі та Дніпрі в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про розтрату посадовими особами бюджетних коштів.

"Співробітники ДФС у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, за процесуального керівництва Офісу генпрокурора, проводять обшуки у м. Кривий Ріг та м. Дніпро", - йдеться в повідомленні на сайті ДФС.

Зазначається, що правоохоронці викрили колишніх службових осіб Криворізької міської ради в службовій  недбалості, невиконанні або неналежному виконанні службових обов'язків, що завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам, та розкраданні коштів бюджету міста Кривий Ріг разом із посадовцями приватних структур, залучених до підрядних робіт.

"Обшуки проводяться в помешканнях колишніх посадовців та в приміщенні Криворізької міської ради з метою отримання документальних доказів вчинення кримінального правопорушення, що є предметом розслідування: бухгалтерських, податкових документів, а також тендерної документації", - йдеться в повідомленні.

Порушення стосуються періоду 2010-2020 років. Проведення обшуків триває.

Як повідомлялося, співробітники ДФС встановили факти розтрати посадовцями Криворізької міськради разом із підконтрольними підрядниками сотень мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про підозру у вчиненні протиправних дій, пов'язаних із розкраданням у 2019-2020 рр. коштів бюджету міста, слідчі ДФС повідомили директору структурного підрозділу виконкому Криворізької міської ради та директору підприємства-підрядника.

Їх підозрюють у системному розкраданні бюджетних коштів на нібито виконання ремонту понад двох сотень доріг, а також у системній підробці документів про очищення доріг Кривого Рогу від снігу, зокрема у дні, коли опадів не було.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА