16:33 09.11.2021

Поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у в'язниці "Ізоляція" – Монастирський

3 хв читати
Поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у в'язниці "Ізоляція" – Монастирський

Поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у незаконній в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція", повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Палич" у руках українських правоохоронців. Той, хто організовував катування та знущання над українськими військовополоненими та затриманими в страшній "Ізоляції". "Ізоляція" – це колишній завод на території так званої ДНР, який бойовики обладнали як базу та в'язницю. Понад рік слідчі у взаємодії з міграційною поліцією розслідують жахливі злочини "Палича" проти людей", - написав Монастирський на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Міністр зазначив, що після повернення полонених "Ізоляції" в Україну поліцейські поспілкувалися з кожною жертвою бойовиків.

"Знаєте, що з ними робили? Катували електричним струмом через статеві органи. Поміщали в домовини та забивали їх цвяхами. Ґвалтували. Ламали кістки. Імітували розстріл. І ще багато жахливих речей", - розповів Монастриський.

Він повідомив, що поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників цієї організованої злочинної групи. У вересні 2021 року стосовно восьми військових злочинців матеріали було передано до суду для заочного засудження.

"Крім того, поліцейські отримали оперативну інформацію, що керівник в'язниці, головний кат українців в "Ізоляції" – так званий "Палич" – прибув на підконтрольну Україні територію. І вже зараз він у руках українських правоохоронців – це результат спільної роботи Нацполіції та СБУ", - наголосив глава МВС.

Також Монастирський заявив, що "хоч би скільки часу минуло, ці жахливі злочини не залишаться безкарними".

У свою чергу прес-служба МВС із посиланням на в. о. начальника ГУНП Донецької області Артема Киська повідомила, що наразі встановлено 166 осіб, які перебували у в'язниці "Ізоляція".

"Протягом останнього року поліцейські Донбасу проводили розслідування подій, які відбувалися у місті Донецьку на території колишнього заводу "Ізоляція", на цей час там розташована в'язниця так званої ДНР. Уже встановлено 166 осіб, але це не вичерпний список потерпілих, які перебували у цій в'язниці". Серед них є два журналісти, співробітники прикордонної служби, міграційної служби, СБУ, а також Збройних сил України", - сказав він.

Раніше звільнений у рамках обміну утримуваними особами 29 грудня 2019 року український журналіст Станіслав Асєєв повідомив, що у Києві затримали військового злочинця підпільної в'язниці "Ізоляція" у Донецьку Дениса Куликовського.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про затримання Куликовського.

Зловмисника затримано в рамках раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

За даними сайту "Миротворець", Денис Куликовський 1984 року народження. Він є контролером відділення охорони Відділу матеріально-технічного забезпечення МДБ ДНР, лейтенант. Т. зв. голова "Ізоляції". Особисто брав участь у катуваннях, знущаннях над полоненими.

Видання "Свои.City", у свою чергу, пише, що Куликовський керував "Ізоляцією" до лютого 2018 року: після чергового побиття одного з ув'язнених його відсторонили.

Як повідомлялося, терористична організація "ДНР" викрала Асєєва 11 травня 2017 року й утримувала до 29 грудня 2019 року. Журналіст пробув у полоні 31 місяць, із них 28 місяців його тримали на території "Ізоляції" у Донецьку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА