10:39 15.11.2021

Разумков, Смешко та Гройсман конкуруватимуть один з одним на виборах до Ради – Корнієнко

2 хв читати
Разумков, Смешко та Гройсман конкуруватимуть один з одним на виборах до Ради – Корнієнко

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко вважає, що на парламентських виборах екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, лідери партій "Українська стратегія Гройсмана" та "Сила і честь" Володимир Гройсман та Ігор Смешко конкуруватимуть один з одним.

"Соціологія каже, що поки що вони – у другій лізі. І тому, найімовірніше, вони конкуруватимуть один з одним. Поки що потенційний електорат – Разумкова та Смешка дуже близький. Кожен із них публічно заявляв, що він консерватор. І це може привести до того, що вони об'єднаються, і на таке об'єднання теж буде цікаво подивитися", - сказав Корнієнко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи Гройсман, Смешко та Разумков не стануть основними конкурентами "Слуги народу" на парламентських виборах.

Він також вважає, що буде конкуренція на виборах між Євгеном Мураєвим (лідер партії "Наші" – ІФ) та Разумковим.

"Чи зможуть вони потрапити до парламенту? Це залежить від багатьох чинників. Насамперед від того, коли і за якою системою відбудуться вибори. Поки що вони плануються у 2023 році за системою відкритих списків із регіональною прив'язкою. Ця система також складна тим, що потрібно мати щонайменше 130 ходових кандидатів - по п'ять кандидатів на округ (26 округів). Де взяти партії 130 кандидатів? "Слузі" з цим простіше. У нас є мінімум – вибір із нардепів, із місцевих голів облрад, голів громад. У кожній області ми точно десяток добрих кандидатів знайдемо!" - зазначив Корнієнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА