11:20 16.11.2021

Зеленського на посаді президента готові переобрати 23% українців, 13% підтримують Порошенка - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Зеленського на посаді президента готові переобрати 23% українців, 13% підтримують Порошенка - опитування "Рейтингу"

Нинішній президент України Володимир Зеленський отримав би підтримку 23,1% українців, які визначилися з вибором, якби вибори глави держави відбувалися найближчим часом, свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 10-13 листопада.

Водночас за п'ятого президента України (2014-2019 рр.), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка проголосували б 13,3% респондентів, за лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 10,7%, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка – 9,2%, за екс-спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова – 8,3%, за екс-нардепа Євгена Мураєва – 7%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка – 6,9%, за екс-прем'єра, лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана – 6,1%, за інших – менше ніж 4%.

Окрім того, 44% опитаних заявили, що за жодних обставин не проголосували б за Порошенка, 35% - за Бойка, 34% - за Тимошенко, 32% - за Зеленського.

Моделювання другого туру президентських виборів дає перемогу Зеленського у всіх варіантах із найближчими опонентами: у парі Зеленський-Порошенко результат 59% проти 41% (серед тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором), у парі Зеленський-Тимошенко – також 59% проти 41%, у парі Зеленський-Бойко – 62% проти 38%.

Зеленському цілком чи скоріше довіряють 38% опитаних, не довіряють 59%. Тимошенко довіряють 27%, не довіряють – 71%. Порошенку довіряють 25%, не довіряють – 73%. Бойку довіряють 24%, не довіряють – 59%, не знають його 12%.

Під час дослідження було опитано 2 500 респондентів віком від 18 років і старше у всіх підконтрольних уряду областях методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення, похибка репрезентативності дослідження за довірчої ймовірності 0,95 не більше ніж 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА