13:13 17.11.2021

Разумков заявив про тиск на депутатів, які увійшли до МФО "Розумна політика"

2 хв читати
Разумков заявив про тиск на депутатів, які увійшли до МФО "Розумна політика"

Голова міжфракційного об'єднання (МФО) "Розумна політика" Дмитро Разумков (позафракційний) заявляє про тиск на депутатів, які увійшли до його об'єднання.

"Навіть читати закони не вміють наші колеги з монобільшості, коли спочатку виключають народних депутатів із фракції, а потім кажуть: ми їх якось відкликатимемо з комітетів. Коли опускаються до таких речей, які перебувають за межами людської гідності, розповідаючи про те, що ми звільнятимемо твоїх родичів, ми робитимемо ще якісь речі, які недопустимі не лише в політиці, а й у нормальному суспільстві. Але відповідати треба буде і перед законом, і перед Богом", - сказав Разумков на брифінгу в середу в м. Києві.

Відповідаючи на запитання, чому залишив об'єднання народний депутат Володимир Кабаченко з фракції "Батьківщина", Разумков сказав: "Гадаю, що це також сталося не просто так... але тиск, який був з Офісу президента, я гадаю, що з фракції... "Батьківщини" - факт залишається фактом".

Коментуючи заяви окремих політиків про те, що з МФО "Розумна політика" всі розійдуться, він сказав: "Ні, не розійдуться. І такого подарунку ніхто їм не робитиме. Але тут ніхто не гнатиметься за кількістю. Тут головне питання - якість".

Як повідомлялося, 7 жовтня 2021 року Верховна Рада відкликала з посади голови парламенту Дмитра Разумкова, який з травня до листопада 2019 року очолював політичну партію "Слуга народу" і був першим номером у списку партії на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Посаду спікера українського парламенту він обіймав з 29 серпня 2019 року.

5 листопада Разумков оголосив про створення у парламенті міжфракційного об'єднання "Розумна політика", до якого увійдуть 25 народних депутатів. За словами політика, "це люди, які дотримуються принципів, яких важко було зламати і Офісу президента" під час голосування за його відставку з посади спікера.

8 листопада Разумков оприлюднив повний список із 25 парламентаріїв, які увійдуть до міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

Згідно з фотокопією, оприлюдненою на його сторінці, членами цього МФО стане 21 член фракції "Слуга народу" (Володимир Козак, Василь Мокан, Роман Соха, Неллі Яковлєва, Оксана Дмитрієва, Валерій Божик, Дмитро Микиша, Артем Дмитрук, Ольга Саладуха, Олег Воронько, Олександр Бакумов, Ольга Коваль, Дар'я Володіна, Михайло Новіков, Роман Бабій, Аліна Загоруйко, Костянтин Касай, Дмитро Гурін, Михайло Крячко, Євген Петруняк, Іван Юнаков), двоє представників "Батьківщини" (Андрій Ніколаєнко, Володимир Кабаченко), а також позафракційний нардеп Людмила Буймістер.

Пізніше стало відомо, що Володимир Кабаченко відмовився від участі у МФО Разумкова.

16 листопада віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко на пленарному засіданні офіційно оголосив про створення у Верховній Раді МФО "Розумна політика".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА