17:13 27.11.2021

Наступного року буде збудовано другу чергу Музею Голодомору - звернення Зеленського

1 хв читати
Наступного року буде збудовано другу чергу Музею Голодомору - звернення Зеленського

Другу чергу Музею Голодомору має бути побудовано до 90-х роковин цієї страшної трагедії, яка виповниться наступного року, заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні щодо роковин Голодомору в суботу, 27 листопада.

"Ми фактично завершили реконструкцію першої черги Музею Голодомору. Наступного року виповнюється 90 років цієї страшної трагедії. І до цієї дати ми маємо збудувати другу чергу музею. Про це та про низку інших заходів я підписав сьогодні відповідний указ", - сказав він.

"Це питання не лише обов'язку, поваги, честі. Це питання нашого існування. Бо ж тільки зникне пам'ять про мільйони померлих і ненароджених українців, зникнемо ми самі. Як нація, як суспільство, як держава, як люди", - наголосив президент.

За його словами, "в цей день ми сповнені емоціями і спустошені водночас".

"Ми запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі. В цей день ми плачемо так тихо, що стає чутно наше мовчання. В цей день ми вшановуємо мільйони наших загиблих предків і молимося за душі померлих українців", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що "ми ніколи і ні за що не забудемо наших предків, які загинули у 1921-му, 1922-му та 1923-му, у 1946-му і 1947-му. І в найстрашніші, влаштовані тоталітарним сталінським режимом, 1932-й та 1933 роки – роки Голодомору-геноциду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА