16:48 30.11.2021

"Батьківщина" скерує подання про неконституційність "ресурсного" закону до Конституційного Суду

2 хв читати
"Батьківщина" скерує подання про неконституційність "ресурсного" закону до Конституційного Суду

Фракція "Батьківщина" планує внести постанову про скасування закону щодо збалансованості бюджетних надходжень ("ресурсний" закон), ухвалений Верховною Радою 30 листопада, а також скерує подання про його неконституційність до Конституційного Суду, повідомляє прес-служба партії.

"Все, що закладено в цьому законі, суперечить комюніке Єврокомісії, в якому йдеться, що під час коронавірусу й енергетичної кризи треба зменшувати податки й тиск контролюючих органів і надати дотації й субсидії малому бізнесу", - зазначила лідер партії Юлія Тимошенко.

За її словами, на неприйнятності й згубності положень "ресурсного" закону наголошується у заявах Європейської Бізнес Асоціації та Спілки підприємців України, а також Американської торговельної палати.

Вона наголосила, що спільно з командою боротиметься за скасування цього закону та його визнання неконституційним у Конституційному Суді України. Проте дуже важливою залишається зміна курсу держави.

"Ця влада здає національні інтереси України. Тож чим швидше народ відправить їх на перевибори, тим швидше ми зможемо змінити курс управління країною на ефективний, який передбачає зміцнення національної держави, повернення суверенітету й ресурсів, надання народу права управляти своїм життям", – резюмувала Тимошенко.

Як повідомлялося, закон, зокрема, містить норму про звільнення на 15 років нових компаній у шахтарських містах від низки податків у рамках спецрежиму оподаткування.

Щодо адміністрування податків, то до другого читання комітет вилучив норму про вимогу податкової застави на період оскарження податкового повідомлення-рішення.

Закон також встановлює можливість за рішенням суду тимчасово обмежити право в'їзду керівника компанії, яка має податковий борг. Одночасно до другого читання депутати збільшили термін непогашення такого боргу з 30 до 240 днів.

Окрім того, закон встановлює обмеження на списання збитків великими платниками податку на прибуток, а саме - збитки враховуються до повного погашення, але частинами по 50% щорічно.

Закон звільняє від оподаткування прибуток виробників свійської птиці, крім курей.

Одночасно до другого читання із законопроекту вилучено норму про оподаткування ПДВ другого та подальшого постачання житла. Також поправки до Податкового кодексу передбачають оподаткування операцій із продажу третього та більше об'єктів нерухомості за ставкою податку на доходи фізосіб (18%) від чистого податку.

Закон до 2025 року продовжує пільги щодо розстрочення ПДВ за імпорту обладнання.

Крім того, законопроект дозволяє держслужбовцям, які не виконували публічних функцій із 2010 року, взяти участь у податковій амністії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА