14:02 01.12.2021

Тимошенко привітала українців із річницею референдуму про незалежність

2 хв читати
Тимошенко привітала українців із річницею референдуму про незалежність

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко виступає проти перенесення Дня Незалежності на 1 грудня, коли відзначається річниця Всеукраїнського референдуму про державну незалежність України, при цьому наголошує на важливості святкування цієї дати та привітала українців із 30-ю річницею референдуму.

У своєму зверненні, оприлюдненому на сайті "Батьківщини" у середу, Тимошенко нагадала, що 30 років тому понад 90% українців підтримали незалежність України.

"Іноді чую побажання перенести день святкування незалежності України саме на 1 грудня. Бо, мовляв, саме сьогодні весь народ, а не лише парламент, обрав свободу та волю… Втім, я думаю, не варто цього робити. Бо за ці тридцять років у нас була нагода не раз переконатися, що незалежність - це радше процес, а не разовий акт. Жодними законами й навіть цілими референдумами незалежність просто так не здобути… Незалежність трапляється з нами кожного дня. Ми досі боремося, досі воюємо, досі творимо нашу незалежну і вільну країну. Ми пізнаємо справжню ціну і справжню вартість незалежності. Ми розуміємо, що бути вільними - це те право, яке доводиться виборювати. І від того - цінуємо його ще сильніше", - зазначила політик.

"Я вітаю всіх зі святом! Я дякую кожному, хто не зламався на цьому шляху, не збайдужів, хто знайшов у собі сили вірити після змарнованих сподівань та підійматися після поразок і втрат. Я вдячна тим людям, які усвідомили, що дорога до істинної незалежності встелена більше тернами, ніж трояндовими пелюстками… Ми вчимося бути незалежними, а разом з нами вчиться бути незалежною і наша держава, бо й сама держава - це ми!... Ми її обов'язково збудуємо! Бо тільки у своїй хаті своя правда... І сила, і воля", - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА