19:02 01.12.2021

Генпрокурор Венедіктова наголошує на важливості міжнародного співробітництва в рамках протидії клептократії

2 хв читати
Генпрокурор Венедіктова наголошує на важливості міжнародного співробітництва в рамках протидії клептократії

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголошує на важливості міжнародного співробітництва в рамках протидії клептократії, яка є "трендом" у всьому світі.

"Сьогодні нова українська прокуратура святкує свій день народження (1 грудня - День прокуратури - ІФ) проведенням антикорупційного форуму... тема форуму - клептократія... це тренд, який є на сьогодні у світі", - сказала Венедіктова журналістам у середу в Києві у перерві міжнародного антикорупційного форуму "Клептократія і незаконні фінансові потоки".

Вона зазначила: "Що таке клептократія? Насправді це корупція, корупційна інтегрована вертикаль, яка розпочинається з урядів. Тобто коли, вибачте, уряд - розбійник і вибудовує корупційну вертикаль через таку призму".

За словами Венедіктової, основна загроза розвитку - "корупційний вертикальний напрямок владних повноважень".

"Ми чудово розуміємо, що ця іржа роз'їдає держави, не лише Україну, і з цим треба боротися... Наша доказова база будується на багатьох юрисдикціях, тому дуже важливою є міжнародна робота, ми працюємо в рамках міжнародно-правової допомоги" - розповіла Венедіктова.

Також генпрокурор зазначила, що в процесі реформування органів прокуратури важливо для швидкого правосуддя і незворотності покарання на чільне місце поставити інтереси потерпілої особи.

"Для нас дуже важливо сьогодні, і ми це прописуємо не лише у внутрішніх документах, а й прописуватимемо в тих нормативних документах, до яких ми долучаємося, щоб у центрі всієї законодавчої бази стояла особа... потерпіла особа", - сказала Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА