07:25 04.12.2021

Американські розвідслужби попереджають про "вторгнення РФ в Україну", що нібито готується, на початку 2022 року

3 хв читати
Американські розвідслужби попереджають про "вторгнення РФ в Україну", що нібито готується, на початку 2022 року

"Російське вторгнення в Україну" може бути здійснено на початку 2022 року, до 175 тис. військовослужбовців РФ будуть залучені до цього, повідомляє агентство Associated Press (AP) з посиланням на джерело, що має дані американської розвідки.

Як повідомив агентству співробітник адміністрації на умовах анонімності, дані про такі терміни "були отримані розвідслужбами США", причому "половина російського персоналу вже розгорнута поблизу кордону з Україною". Він додав, що "плани передбачають переміщення 100 батальйонних тактичних груп разом із бронетехнікою, артилерією та обладнанням".

За словами джерела, співробітники розвідки також спостерігають "зростання у Росії заяв довірених осіб та публікацій засобів масової інформації із очорненням України та НАТО напередодні потенційного вторгнення".

Минулої п'ятниці міністр оборони України Олексій Резніков повідомив законодавцям, що ймовірним часом досягнення готовності Росії до ескалації буде кінець січня.

"Наша розвідка аналізує всі сценарії, включно з найгіршими. Вона зазначає, що ймовірність масштабної ескалації з боку Росії існує. Найімовірнішим часом досягнення готовності до ескалації буде кінець січня. Наголошую, ескалація є ймовірним сценарієм, але не обов'язковим, і наше завдання - відвернути його", - наголосив міністр.

При цьому президент США Джо Байден у п'ятницю заявив про підготовку комплексу заходів, які максимально ускладнять для Росії реалізацію "агресивного сценарію дій щодо України".

"Я збираю разом те, що, як я думаю, буде найбільш всеосяжним і значним набором ініціатив, які дуже, дуже ускладнюють для Путіна зробити те, що, як люди побоюються, він може зробити. Просто зараз це перебуває в розробці", - сказав Байден. у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію навколо України.

Він зазначив, що підтримує постійний контакт з європейськими союзниками США та Україною щодо ситуації, що складається.

Пізніше він сказав журналістам. що розраховує впродовж тривалої розмови із президентом РФ Володимиром Путіним обговорити ситуацію навколо України.

"Ми давно знаємо про дії Росії, я вважаю, що на нас чекає довга розмова", - сказав Байден журналістам.

Водночас, він, відповідаючи на запитання журналістів про позначені Путіним "червоні лінії", сказав, що "не приймає нічиїх червоних ліній".

Раніше російський президент на форумі "Росія кличе" сказав, що "червоними лініями" для Росії стануть наближення інфраструктури НАТО до російських кордонів, розміщення в Україні іноземної зброї та загрози безпеці РФ.

Тема України стане однією з центральних на переговорах президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена, можливість проведення яких зараз обговорюється, повідомила на брифінгу у п'ятницю представник Білого дому Джен Псакі.

При цьому Псакі зазначила, що всі деталі будуть оголошені, коли буде вирішено остаточно.

Вона пояснила, що адміністрація Сполучених Штатів консультується з Конгресом США та союзниками в Європі щодо можливого запровадження санкцій щодо Росії у зв'язку зі зростанням напруженості на кордонах України.

"Економічні санкції - один із варіантів, але ми маємо намір консультуватися з Конгресом та європейськими партнерами", - сказала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА