17:06 07.12.2021

Верховний Суд залишив у силі довічний вирок для обвинуваченого у вбивстві водія BlaBlaCar у 2016 році

3 хв читати
Верховний Суд залишив у силі довічний вирок для обвинуваченого у вбивстві водія BlaBlaCar у 2016 році

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду на засіданні 7 грудня 2021 року розглянув касаційні скарги у справі про вбивство водія BlaBlaCar, львів'янина Тараса Познякова, навесні 2016 року попутниками, яких він знайшов на сервісі.

"Відповідно до вироку Києво-Святошинського районного суду Київської області від 28 травня 2019 року, залишеного без зміни ухвалою Київського апеляційного суду від 7 червня 2021 року, фігурант цього кримінального провадження був також визнаний винуватим у розбої – нападі на водія з метою заволодіння його майном, поєднаним із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України), незаконному заволодінні автомобілем потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України), підробленні та використанні офіційних документів (частини 1, 4 ст. 358 КК України), незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України). За вчинені кримінальні правопорушення засуджений отримав довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Це покарання залишене в силі Верховним Судом", - повідомляє прес-служба суду у Facebook.

Повний текст постанови ККС ВС у справі №369/420/17 (провадження № 51-4424км21) буде оголошено 13 грудня 2021 року.

Як повідомлялося, вранці 4 квітня 2016 року Позняков виїхав зі Львова в Київ, взявши із собою попутників через сервіс BlaBlaCar. Востаннє камери зафіксували автомобіль чоловіка на заправці за 40 км від столиці. Разом із ним були попутники. Зв'язок із Позняковим за 25 км від столиці в районі села Бобриця. 12 квітня стало відомо, що в одному з гаражів Києво-Святошинського району було виявлено автомобіль Познякова.

10 травня 2016 р. правоохоронці повідомили, що було встановлено й оголошено в державний розшук двох підозрюваних: Дмитра Голуба, 1979 р. н., позивний "Тоф", уродженця РФ, громадянина України, жителя м. Чернівці, який перебував у розшуку за пограбування, і Луку Кінгісеппа, 1991 р. н., позивний "Лука", уродженця і громадянина РФ, жителя м. Макіївки Донецької області.

5 серпня 2016 р. голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що поліція Хмельницької області затримала Голуба.

Другий підозрюваний - Кінгісепп, який три роки перебував у міжнародному розшуку, загинув у березні 2019 р. під час вибуху в київській квартирі.

28 травня 2019 року Києво-Святошинський районний суд Київської області визнав Дмитра Голуба винним і засудив його до довічного ув'язнення.

Сам Голуб на суді свою провину заперечував. На запитання, що сталося з тілом Познякова, він сказав: "Яке тіло, ви що, з глузду з'їхали? Тарас десь засмагає, а мені тут довічне позбавлення волі".

Також повідомлялося, що Голуб під час засідання нецензурно висловлювався у бік батька вбитого Олександра. До цього Голуба протягом півтора року було відсторонено від судових засідань за хамську поведінку, нецензурну лексику та погрози.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА