13:11 08.12.2021

Глава британського МЗС заявила, що Росія заплатить "реальну ціну" в разі її нападу на Україну

1 хв читати
Глава британського МЗС заявила, що Росія заплатить "реальну ціну" в разі її нападу на Україну

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила в середу, що Росія зробить стратегічну помилку в разі вторгнення в Україну, й за це Москві доведеться заплатити.

"Будь-яке вторгнення Росії в Україну буде стратегічною помилкою", - заявила Трасс у промові про пріоритети Великої Британії в зовнішній політиці.

"Як сказав президент Байден, за це доведеться заплатити реальну ціну", - додала вона.

Вона знову висловила підтримку безпеки, оборони та енергетичної незалежності України. Трасс заявила, що пізніше в середу проведе зустріч з українським колегою Дмитром Кулебою.

Напередодні в повідомленні канцелярії британського прем'єра Бориса Джонсона було зазначено, що під час телефонної розмови лідерів США, ФРН, Франції, Італії та Великої Британії сторони наголосили на "необхідності формування єдиного фронту для протистояння загрозам і ворожості з боку Росії".

Джонсон, зокрема, обіцяв "використати всі наявні економічні та дипломатичні інструменти для запобігання російській агресії проти України".

У повідомленні про бесіду, поширеному американським Білим домом, зазначається, що сторони домовилися про залучення до вироблення єдиного підходу до української проблеми союзників по НАТО.

Розмова президента США Джо Байдена з його європейськими союзниками відбулася напередодні переговорів у режимі відеоконференції американського лідера з президентом РФ Володимиром Путіним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА