16:26 08.12.2021

Порошенко про підсумки переговорів Байдена з Путіним: Лише єдиним фронтом зможемо перемогти РФ

2 хв читати
Порошенко про підсумки переговорів Байдена з Путіним: Лише єдиним фронтом зможемо перемогти РФ

П'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко схвалює підтримку з боку США суверенітету і територіальної цілісності України й готовність упровадження нових санкцій, при цьому радить нинішньому президенту України Володимиру Зеленському припинити ігнорувати загрозу, що виходить від РФ.

"Закликаю українську владу: припинити ігнорувати загрозу, не мовчати і, найголовніше, діяти – зробити все можливе для активної координації зусиль з нашими союзниками для посилення тиску на агресора. Бо складається враження, що відновлення територіальної цілісності і суверенітету України більше цікавить наших партнерів, а не чинну владу", – написав Порошенко у Facebook.

За його словами, також важливо, щоб Зеленський відмовився від спокуси сепаратних переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним та приєднався до дипломатичних зусиль партнерів. "Тільки разом, єдиним фронтом зможемо перемогти російського монстра", – наголосив політик.

Порошенко назвав розмову між президентом США Джозефом Байденом та Путіним щодо ескалації російської агресії проти України необхідним кроком до створення умов для запобігання війні, але зазначив, що для відновлення миру має бути зроблено ще багато.

"Виключно важливим є те, що президент Байден у переговорах виступав скоординовано та єдиним фронтом із союзниками по НАТО… Ми вітаємо непохитну і незмінну підтримку американським керівництвом суверенітету і територіальної цілісності України, а також права українського народу самостійно обирати власний геополітичний курс. Цілковито підтримуємо підхід щодо так званих двох Д – заклик до негайної деескалації та дипломатичного шляху врегулювання… Вважаємо, що такий підхід має бути посилений третім Д – деокупацією українських територій Донбасу та Криму", – додав політик.

За його словами, активне залучення Вашингтону до цих процесів сприяло б досягненню цієї мети. "Вітаємо задекларовану готовність США і партнерів по ЄС завдати потужного санкційного удару по Росії у випадку подальшої ескалації ситуації. Ціна агресії проти України має бути нестерпною для Кремля", – наголосив Порошенко, назвавши сигнали зі США про готовність продовжувати посилення оборонних можливостей та стійкості України обнадійливими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА