08:52 09.12.2021

Гармаш про результати засідання ТКГ: Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні

2 хв читати
Гармаш про результати засідання ТКГ: Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні

Українська сторона підготувала документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ), заявив представник Донецька у ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні, якщо він влаштує всі сторони", - сказав він.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що на засіданні Тристоронньої контактної групи у середу, 8 грудня, буде вирішено три основних питання, зокрема припинення вогню та обміну утримуваними особами.

"Навіть зараз, коли ми зустрічаємося, у нас відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, в якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід зі складної ситуації принаймні у трьох питаннях: це повернення до режиму припинення вогню, друге питання - це обмін полоненими, і третє питання - відкриття КПВВ", - заявив Зеленський на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у середу в Києві.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" виконувач обов'язків першого заступника голови Української делегації у ТКГ Андрій Костін, зазначеним документом є проект заяви Тристоронньої контактної групи про механізми щодо забезпечення безумовної реалізації заходів із посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

За його словами, проект розроблено з урахуванням проведених під час вчорашнього засідання ТКГ обговорень його ключових елементів і вже надіслано листом на ім'я спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні Мікко Кіннунена.

"У цьому самому листі міститься пропозиція щодо скликання сьогодні позачергового засідання ТКГ", - додав він.

Як зазначив спікер Української делегації у ТКГ Олексій Арестович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", під час учорашніх консультацій ТКГ сторони домовилися, що Україна надасть пакет власних пропозицій із гуманітарних питань та безпеки.

"Рішення про проведення позачергового засідання залежатиме від розгляду листа української сторони в ОБСЄ та РФ. Але сьогодні (9 грудня – ІФ) – навряд чи", - сказав Арестович.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА