14:49 17.12.2021

Корнієнко оголосив про зміну керівництва фракції "Голос": її очолила Устінова, заступниця - Клименко

2 хв читати
Корнієнко оголосив про зміну керівництва фракції "Голос": її очолила Устінова, заступниця - Клименко

Народний депутат Олександра Устінова очолила фракцію "Голос" у Верховній Раді, повідомив перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко.

"Повідомляю про обрання народного депутата України Устінової Олександри Юріївни на посаду голови депутатської фракції політичної фракції "Голос" у Верховній Раді", - сказав Корнієнко на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю.

Він також поінформував, що заступником голови фракції "Голос" обрано Юлію Клименко.

Раніше фракцію очолював Ярослав Железняк, а його заступником був Роман Костенко.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на пленарному засіданні 22 жовтня оголосив про припинення повноважень Железняка як голови фракції "Голос" на вимогу 11 із 20 членів у зв'язку із надходженням на ім'я спікера відповідного листа.

Підписанти заяви звернули увагу на те, що згідно з ч. 4 ст. 6 закону про парламентські комітети, їхні голови, перші заступники, заступники та секретарі не можуть бути одночасно керівниками депутатських фракцій. На той час Железняк одночасно обіймав посади і голови фракції "Голос", і першого заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, що, на переконання більшості членів фракції, є порушенням законодавства. Костенко є секретарем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Частина фракції "Голос" звернулася з проханням надати Устіновій можливість тимчасово виконувати обов'язки голови фракції до його обрання.

У відповідь на це в партії "Голос" заявили, що спроби частини членів однойменної парламентської фракції відсторонити Железняка від посади її голови не мають юридичної сили, оскільки підписанти звернення раніше були виключені з лав політичної партії "Голос", а відповідно до положення про депутатську фракцію, рішення про висловлення недовіри ухвалюється не менше ніж ⅔ голосів від складу фракції, тобто 14 голосами.

Раніше народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин повідомив, що більшість народних депутатів, членів політсили, відмовилися брати участь у її з'їзді та заявили про вихід із партії. Окрім Юрчишина, про свій намір припинити членство в партії повідомили в соцмережах, зокрема, Устінова та Клименко. У відповідь на це лідер партії "Голос" Кіра Рудик заявила про неможливість подальшого партійного будівництва разом із тими, хто заявив про вихід із партії, але наголосила, що ідеологічних розбіжностей з ними вона не має, і вони "як депутати, обрані від партії "Голос", мають продовжити виконувати програму партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА