13:35 24.01.2022

Стефанчук про роботу Ради у разі вторгнення РФ: Ми готові до будь-якого розвитку подій

2 хв читати
Стефанчук про роботу Ради у разі вторгнення РФ: Ми готові до будь-якого розвитку подій

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що український парламент готовий до будь-якого розвитку подій у разі вторгнення Російської Федерації та виконуватиме покладені на нього функції швидко й ефективно.

"Ми пропрацювали всі можливі випадки та ситуації, які стосуються діяльності Верховної Ради України. Щодо кожного напряму ми маємо, скажімо так, догматичну стратегію: як діяти в разі, якщо... Ми з точки зору парламенту готові до будь-якого розвитку подій... Ми маємо необхідне забезпечення, законодавчі напрацювання на випадок будь-якого можливого розвитку подій. У цьому питанні за парламентом не буде жодних затримок: ми виконуватимемо покладені на парламент функції швидко й ефективно", - пояснив Стефанчук на брифінгу в понеділок.

Водночас він зазначив, що "більше ясності буде" після зустрічі керівництва Верховної Ради й голів фракцій з міністром оборони, запланованої на вівторок. "До того ж, у нас відбуваються консультації з іншими силовими відомствами", - додав спікер.

Крім того, він поінформував, що у ВР практично завершили підготовку тексту законопроекту про можливість дистанційного голосування парламентаріїв, і на сьогодні документ перебуває на вичитці в юридичному управлінні.

Спікер наголосив, що необхідність ухвалення цього законопроекту стає знову актуальною, зокрема й у зв'язку з ситуацією, яка склалася в Україні.

"Після того, як ми погодимо всі нюанси, пов'язані з текстовою частиною, цей законопроект відразу буде внесено до Верховної Ради, тому від цієї позиції ми не відмовляємося. Ми йтимемо шляхом того, щоб у разі вкрай екстремальних ситуацій Верховна Рада не втратила керованості й могла виконувати свої функції, передбачені Конституцією", - підсумував Стефанчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА