14:30 26.01.2022

Рада може 27 січня визначитися з приводу роботи поза сесійною залою з огляду на зростання захворюваності нардепів на COVID-19

2 хв читати
Рада може 27 січня визначитися з приводу роботи поза сесійною залою з огляду на зростання захворюваності нардепів на COVID-19

Верховна Рада може у четвер, 27 січня, визначитися з особливостями роботи народних депутатів у непленарному режимі з огляду на зростання захворюваності парламентаріїв та співробітників апарату ВР на коронавірусну хворобу COVID-19, повідомила член фракції "Слуга народу" Ольга Совгиря.

"Зокрема, на голосування буде винесено пропозицію побудувати роботу парламенту у такий спосіб: 1 лютого – відкриття сьомої сесії та проведення пленарного засідання (цілком імовірно скороченого); тижні з 2 до 4, а також з 7 до 11 лютого – зробити тижнями роботи народних депутатів у комітетах", - написала вона у своєму Telegram-каналі.

Водночас парламентарій зазначила, що ВР не закривається, а лише змінює черговість пленарних тижнів, замінивши їх на іншу форму роботи депутатів, тобто на роботу в комітетах.

Совгиря пояснила, що ініціювання зазначеної пропозиції зумовлене стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 і серед народних депутатів та їх помічників, і безпосередньо серед працівників апарату ВР.

Як повідомлялося, 15 грудня 2021 року комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту рекомендував ухвалити проєкт постанови №6440 про календарний план роботи сьомої сесії ВР, згідно з якою вона має розпочатися 1 лютого 2022 року, а завершитись 22 липня.

Водночас, згідно з інформацією на сайті парламенту, депутати ще не голосували за ухвалення цього документа.

Стаття 83 Конституції України передбачає, що чергові сесії Верховної Ради розпочинаються першого вівторка лютого та першого вівторка вересня щороку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА