07:31 18.03.2021

СММ ОБСЄ зафіксувала 30 порушень режиму припинення вогню і один вибух на Донбасі за добу

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала 30 порушень режиму припинення вогню і один вибух на Донбасі за добу

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні зафіксувала зниження кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі за попередню добу, повідомляється на сайті міжнародної організації.

"Місія зафіксувала 30 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області. За попередній звітний період у цій області зафіксовано 93 таких порушень", - зазначено в щоденному звіті міжнародної організації за 17 березня.

Також СММ не зафіксувала подібних порушень протягом доби в Луганській області. Напередодні там було виявлено тільки 1 порушення режиму припинення вогню.

Водночас, спостерігачі чули один вибух невизначеного походження поблизу Донецької фільтрувальної станції (ДФС) приблизно в той час, коли працівники станції слідували з Ясинуватої до ДФС.

Крім того, безпілотний літальний апарат місії малого радіусу дії виявив присутність невстановлених людей на ділянці розведення поблизу Золотого.

Повідомляється, що співробітники СММ ОБСЄ здійснювали моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганській, Золотого, Петровського та спостерігали за ситуацією з пересуванням цивільного населення на 3 КПВВ і 3 відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій і Луганській областях.

Свободу пересування місії було, як і раніше, обмежено, зокрема біля непідконтрольного уряду Спартака Донецької області.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і дотепер, СММ зафіксувала не менше 11 тисяч порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях, зокрема 4 478 вибухів, 1 496 пролетів невизначених боєприпасів, 125 спалахів дульного полум'я, 63 освітлювальні ракети, а також не менше 6 291 черги і пострілів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА