07:29 20.06.2021

У Вірменії відбудуться позачергові парламентські вибори

2 хв читати
У Вірменії відбудуться позачергові парламентські вибори

Позачергові парламентські вибори пройдуть у Вірменії в неділю, 20 червня, в ході яких 25 політичних сил будуть боротися за право формування нового уряду.

За останніми даними поліції республіки, в виборчі списки внесено 2 млн 578 тис. 678 осіб. Порогу явки на виборах немає. Голосування проводиться виключно на території Вірменії. Прохідний бар'єр для партійних блоків - 7%, для партій - 5%.

У виборах беруть участь 21 партія і чотири блоки.

У виборах беруть участь сформований партіями екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна і екс-директора Служби нацбезпеки Артура Ванецяна "Республіканська" і "Вітчизна" блок "Маю честь" (кандидат на пост прем'єра - Ванецян); сформований екс-президентом Робертом Кочаряном, партіями "Відроджувана Вірменія" і "Дашнакцутюн" блок "Вірменія" (кандидат на пост прем'єра - Кочарян); сформований політологом Левоном Шириняном і депутатом парламенту Арманом Бабаджаняном "Блок демократів "Ширинян-Бабаджанян" (кандидат на пост прем'єра - Бабаджанян); сформований політологом Андріасом Гукасяном і главою партії "Національно-демократичний союз" Аршаком Садояном блок "Вільна Батьківщина" (кандидат на пост прем'єра - Гукасян).

Останні два блоки виступають за зміну зовнішньополітичного курсу Вірменії в бік Заходу.

У виборах також візьмуть участь очолювана в.о. прем'єр-міністра Ніколом Пашиняном партія "Громадський договір", очолювана першим президентом Вірменії Левоном Тер-Петросяном партія "Вірменський національний конгрес", очолювана депутатом парламенту Вірменії Едмоном Марукяном партія "Світла Вірменія", очолювана одним з найбільших вірменських бізнесменів Гагиком Царукяном партія "Процвітаюча Вірменія".

У виборах візьмуть участь партія "Справедлива Вірменія", національно-християнська партія "Пробудження", партії "Свобода", "Єдина Родина", "Всевірменська національна державність", "Наш будинок Вірменія", "Республіка", "Вірменська Батьківщина", Демократична партія Вірменії, партія "Національно-консервативний рух 5165", соціал-демократична партія "Рішення громадянина", партії "Національна повістка", "Підйом", Ліберальна партія, Європейська партія Вірменії, партії "Національно-демократичний полюс", "Суверенна Вірменія" .

Опитування вірменського представництва Gallup International Association, проведене в п'ятницю, показало, що 51,1% респондентів заявили про обов'язкову участь у виборах.

За блок "Вірменія" на чолі з Кочаряном готові проголосувати 28,7% виборців, за партію Пашиняна ''Цивільний договір'' - 25,2%. За блок Ванецяна "Маю честь" - 10,8%, за партію ''Процвітаюча Вірменія '' - 5,4%, за партію "Світла Вірменія" - 5,2%.

Згідно з опитуванням, у партії Пашиняна високий рівень підтримки в сільській місцевості - 32,9%, найнижчий в Єревані - 16,4%. Блок на чолі з Кочаряном не дуже популярний в сільських громадах - 18%, проте лідирує в Єревані - 35%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА