07:45 23.06.2021

Суд залишив Антоненка і Кузьменко під домашнім арештом

2 хв читати
Суд залишив Антоненка і Кузьменко під домашнім арештом

Шевченківський райсуд Києва залишив підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, Андрія Антоненка і Юлію Кузьменко під домашнім арештом, повідомляє Радіо Свобода.

"Шевченківський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання захисників Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко, яких обвинувачують у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, про зміну запобіжного заходу для них із цілодобового домашнього арешту на взяття на поруки", - йдеться в повідомленні на сайті видання у вівторок ввечері.

Також суд задовольнив клопотання прокурора і продовжив Антоненку домашній арешт ще на два місяці, із зобов'язанням і далі носити електронний браслет.

"Для Кузьменко поки чинний термін домашнього арешту до середини липня", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка понад рік тримали під вартою.

Апеляційний суд неодноразово залишав у силі запобіжний захід для Антоненка у вигляді тримання під вартою. 30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Жоден із обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Суд присяжних на сьогодні перебуває на стадії дослідження письмових доказів у справі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА